Loading...

Estudis sobre humanisme jesuític des de la Universitat de Lleida

by Josep Antoni Clúa Serena (Volume editor) Carlos Ángel Rizos Jiménez (Volume editor)
Edited Collection 260 Pages

Available soon

Summary

Aquest volum recull deu estudis sobre la vessant humanista de la Companyia de Jesús que han estat escrits per professors vinculats a la Universitat de Lleida. Tot i que algunes d'aquestes obres ja s'han publicat i són de fàcil accés a la xarxa, d'altres només es poden trobar en llibres de difícil localització i n'hi ha un parell que són inèdits. Molts d'aquests estudis se centren en la producció literària dels jesuïtes del segle XVIII, generalment vinculada a l'antiga província jesuïta d'Aragó, però n'hi ha també de vinculats a l'Amèrica Llatina. Són especialment interessants els articles centrats en els jesuïtes que van patir l'exili decretat per Carles III l'any 1767, i també en els membres de la Companyia de Jesús influenciats per l'esperit humanista de la Universitat de Cervera. Aquest llibre també se centra en la producció humanística de jesuïtes (Pedro Montengón, Rafael Landívar, Miquel Dòria) i textos poètics llatins d'altres jesuïtes com Joaquín Carnicer, Francesc Lloses i una comèdia barroca inèdita.

Details

Pages
260
ISBN (PDF)
9783631910191
ISBN (ePUB)
9783631910207
DOI
10.3726/b21288
Language
Catalan; Valencian
Keywords
Jesuïtes Lleida Humanisme clàssic Companyia de Jesús Poesia llatina La Seu d’Urgell Josep Finestres Pedro Montengón Rafael Landívar Miquel Dòria Joaquim Carnicer Francesc Lloses Literatura Segle XVIII Poesia èpica Cervera
Published
Berlin, Bern, Bruxelles, New York, Oxford, Warszawa, Wien

Biographical notes

Josep Antoni Clúa Serena (Volume editor) Carlos Ángel Rizos Jiménez (Volume editor)

Josep Antoni Clau Catedràtic de Filologia Grega a la Universitat de Lleida Nascut a Alfarràs (Lleida), ha treballat sobre la poesia hel·lenística i mitologia clàssica, entre altres àmbits relacionats amb la seua especialitat. Ha estat professor visitant a les universitats de Trieste i Siena i també ha treballat com a professor de Filologia Grega a la Universidad de Extremadura, a més d’haver col·laborat en assignatures d’Humanitats a la UOC. Carlos Ángel Rizos Professor Lector de Filologia Hispànica a la Universitat de Lleida Nascut a Lleida, ha impartit classes tant a secundària (Vinaròs, Benicarló, Alcarràs) com a la universitat (UOC: Història de la Llengua Catalana; Universitat de Lleida: Història de la Llengua Castellana). Investigador en onomàstica, crítica literària, crítica textual en filologia hispànica (segle XIX) i filologia llatina (segle XVIII).

Previous

Title: Estudis sobre humanisme jesuític des de la Universitat de Lleida